söndag 6 november 2011

Dagens Fråga - Hair

Ditt hår var ganska kort förut, har du några tips på hur man kan göra för att få långt hår?

Hej du, det är faktiskt många som frågat det här. Egentligen så var det aldrig så att jag bestämde att nu skall jag ha lång hår utan det hände bara. Förrut när jag gick till frissan så klippte jag nästan alltid upp håret till axlarna, har ingen aning varför men så blev det alltid bara, sen i slutet av åttan och i början av nian bestämmde jag mej för att inte klippa bort allt när jag går till frissan och därifrån kom kanske iden att växa det.

Mina tips då till er som tänker växa håret, det främsta är kanske tålamod, tänk inte för mycket på hur mycket det växer för det tar tid, och om ni varje morgon när ni stiger upp går till spegeln med måttbandet i handen känns det som om håret aldrig växer. Mitt har kanske växt femton centimeter på ett och ett halvt - två år, med regelbundna klippningar av topparna. 

Det som ni dock kan göra själv och som verkligen är bra för håret är att lämna alla platt-tångar, fönar och kreppjärn, det enda de gör är skadar håret, och enligt mej är det mycket snyggare med naturligt hår än spik rakt eller perfekt kreppat. Dock får man inte glömma dem vid tillfällen man skall vara fin och fixa sej lite extra!
Men vardagligt användande av dem skadar endast håret, själv använde jag platt-tång i mitten av högstadiet och det enda jag fick var ett volymlöst barr.

Sen då, tvätta inte håret varje dag, utan 2-4 gånger i veckan helt beroende på ditt eget hår. Jag vet det är ''pain in the ass'' att börja med det men sen när håret kommer in i rutinen så då blir det bra. Håret behöver nämnligen sitt eget fett och så för att kunna växa, och håret skall hinna bli lite fett före man tvättar det pånytt. Men det här betyder ju inte att man skall gå omkring med flottigt hår jämt. Tvätta också med att schampoo just för din hårtyp.

Hårprodukter så som spray och gel är också onödiga att varje dag kleta i, och om ni verkligen vill växa ert hår kan man lämna bort dem från vardagen och endast använda vid fest.

Sedan då, frågan om håret skall vara löst eller fast? Det beror ju på, men själv har jag alltid sovit med håret löst eller i en lös fransk fläta. Att sova med håret i en spänd knut eller hästsvans river bara i håret och sliter på det. Det sägs ju att man inte helelr skall borsta håret då det är vått men det är en sak jag skiter i.

Här var kanske mina bästa tips, men kom ihåg att jag ju inte är någon hårspecialist men jag berättade allt som jag gjort /inte gjort till mitt hår och det har ju gett resultat! Hoppas du fick svar på din fråga, Kram!

Här kommer massvis gamla och nya bilder på mej som man ser mitt hår genom tiderna. :D

Här var jag tretton

Här fjorton

Några månader sedan

Femton

I somras

Efter Kreta i somras

I juni i år

Juli 2011

September 2011

Haha, man ser ju inte mitt hår här men måste ju lägga in den här, hittade den bland pappas sommarbilder och guuud ja tänkte skratta ihjäl mej, så söt man var :D

Här var jag i mina bästa fjortis år :D

2 kommentarer:

  1. härregud du e såå söt på dedä sista bilden ne du e fjortis (: <3

    SvaraRadera
  2. hahaha ajj ja tenkt piss ner mej ti dom två sista bildena! (': cutie

    SvaraRadera